X

Teme

Informacijska pismenost

MiPi potuje z Ljubljanskim potniškim prometom

MiPi je združil moči z Ljubljanskim potniškim prometom s ciljem povečanja medijske in informacijske ozaveščenosti prebivalstva. Vstopi, opazuj in beri tudi ti!

slika avtobus

Vir: www.lpp.si.

Si na svoji zadnji vožnji z ljubljanskim mestnim avtobusom morda opazil, da se ti z digitalnega zaslona, ki je namenjen informativnim in oglasnim vsebinam, smeji navihan deček, ki odvrača svoj pogled od digitalnega zaslona? Čeprav tvoj pogled sicer vabi prav nanj – digitalni zaslon, želi tvojo pozornost preusmeriti k spremljanju spletne strani MiPi, kjer boš našel veliko koristnih informacij in nasvetov, kako varno voziti po spletu.

naslovnica

Gre za oglaševalsko kampanjo portala MiPi, ki si želi tvoje pozornosti zato, da bi te vsaj za trenutek povabil k premisleku, ali veš, kaj delaš, ko si na spletu? Ali veš, kaj delajo tam drugi, ko pridejo na tvojo digitalno sled? Da bi vse to lažje in bolje razumel, da bi se znal izogniti nevarnim pastem, MiPi s promocijskimi plakati vabi k sledenju in branju svojih vsebin. Ker, hej, z MiPi-jem boš vedel več.

interaktiven ekran

Foto: MiPi/AKOS

Pomen tovrstnega ozaveščanja o uporabi omrežij in spleta, posredovanju napotkov za hitro osvojitev stalno novih tehnologij in pa usmeritev za kritično in premišljeno uporabo medijev so prepoznali tudi na Ljubljanskem potniškem prometu. Tako bo plakate, ki vodijo bralce do omrežij in strani MiPi, mogoče najti na avtobusih ljubljanskega potniškega prometa. Promocijska kampanja, ki se je pričela v septembru, bo trajala vse do konca novembra. Gre za pomembno obdobje leta, saj se na avtobuse vračajo šolarji, dijaki in študentje, pa tudi njihovi učitelji in ostali uporabniki spleta, ki jih MiPi na ta način vabi k spremljanju svojih vsebin, dostopnih na spletni strani MIPI logo, facebook-logo - SPOTeurope@PortalMiPi in Instagram ikona #beri_mipi.


Nazaj na vse novice