X

Teme

Informacijska pismenost

MiPi na Festivalu digitalnih spretnosti

Pod okriljem Ministrstva za digitalno preobrazbo včeraj in danes v Mariboru poteka Festival digitalnih spretnosti, na katerem nase opozarja tudi MiPi.

Festival digitalne spretnosti

Prvi dan so se festivala udeležili zlasti mladi obiskovalci, ki so se imeli možnost preizkusiti na številnih delavnicah. Preverili so lahko svoje znanje na različnih področjih, vse od robotike, inženiringa do umetne inteligence. MiPi je ob tem obiskovalcem razlagal pomen krepitve veščin medijske in informacijske pismenosti na enostaven način. Razumevanje medijev in digitalnega sveta, njihovega delovanja ter spretno in kritično krmarjenje med vsemi informacijami, ki smo jim vsak dan izpostavljeni, so namreč ključne veščine, ki ne vplivajo samo na naša življenja, temveč tudi na demokratične procese v družbi.

Obiskovalci MiPi stojnice so se lahko pod sloganom »Beri MiPi in vedel boš več!« preizkusili tudi v kratkem kvizu, kjer so lahko preizkusili nekaj svojega osnovnega znanja o tem, kaj medijska in informacijska pismenost sploh sta in zakaj sta tako zelo pomembni. Če bodo prek svojih digitalnih naprav MiPi portal še kdaj kasneje tudi obiskali in tam izvedeli kaj koristnega in zanimivega, pa smo ustvarjalci MiPi-ja dosegli svoj cilj.

Reši kviz tudi ti!

QR koda


Nazaj na vse novice