X

Teme

Informacijska pismenost

Mesec varne rabe interneta za prijaznejši internet

Februar je mesec varne rabe interneta, v okviru katerega bo v torek, 11. februarja, pod sloganom »Skupaj za prijaznejši internet« potekal dan varne rabe interneta 2020. S tem sloganom želijo organizatorji spodbuditi ustvarjanje prijaznejšega interneta za vse, še zlasti za otroke. Slogan je hkrati tudi vabilo vsem uporabnikom interneta, da z drugimi preko spleta komunicirajo na spoštljiv način in tako prispevajo k pozitivni digitalni izkušnji.

varnost na internetu grafika

 

Dan varne rabe interneta je osrednji dogodek evropske mreže centrov za varnejši internet INSAFE, znotraj katere za organizacijo dneva varne rabe interneta v Sloveniji skrbi Safe.si. Ob tej priložnosti vabijo šole in druge organizacije k izvedbi aktivnosti, ki obravnavajo problematiko varne in odgovorne rabe interneta ter mobilnih naprav. V ta namen so pripravili zanimiva gradiva in aktivnosti, s katerimi se lahko podrobneje seznanite na spletni strani dneva varne rabe interneta 2020.

Dan varne rabe interneta je INSAFE prvič obeležila leta 2004, odtlej pa je dogodek prerasel evropske meje in ga sedaj obeležujejo že v okoli 140 državah po svetu. Od leta 2005 v mreži sodeluje tudi Safe.si.


Nazaj na vse novice